Gordon Ramsay vegán menüt kínál az éttermében!

Eredeti cikk: Gordon-ramsey-launches-vegan-menu-restaurant?



  Egykor dühös ellenzője volt a vega és vegán ételeknek, ma azonban már vegán menüt kínál a Bread Street Kitchen-ben, hogy ezzel tisztelegjen a Veganuary 2019 mozgalom előtt! S ő csak egyike a sok üzletembernek, akik meglátták ebben a mozgalomban a lehetőséget. Idén már elkezdték a "vegan rush" kifejezést használni, amolyan vegán rohamként, vagy gyorsan terjedő vírusként címkézni azt a hirtelen fellendülést, amit az igényekben tapasztalnak a szolgáltatók és termelők. A Veganuár számukra is remek lehetőség, hogy megmutassák vendégeiknek, fogyasztóiknak a növényi kínálatukat.
   Kezd az élményt egy különleges sütőtök levessel - ajánlja Gordon - főételnek kóstold meg a szarvasgombás rizottót,  különböző pizzákat, pesztókat, zárd Gordon Ramsay saját csokis, avokádós, mandulás habjával!

  Ebből is látható, hogy a vegán mozgalom nem az élelmiszer-, és szolgáltatóipar megdöntésére hajt, hanem a reformjára. Senkinek nem kell tönkre mennie, pusztán új alapanyagokkal dolgoznia és alkotnia!

   Még mindig nem késő feliratkozni a nemzetközi Veganuray2019 mozgalomba, vagy a hazai jelenleg 650 fős Veganuár csoportba!

Gyors vegán sütik!

Te sem szeretsz sokáig állni a konyhában? De mégse szeretnél kész nasikat venni? Ezek a receptek gyorsak, egyszerűek és akár napokra előre betárazhatsz velük! Viheted magaddal dolgozni; ott van, ha este megéhezel; esetleg reggel a kávé mellé... Oké, nem fogyókúrás egyik sem, de tessék sokat mozogni és akkor lehet nasizni is! 
Csokis keksz
  • 15 dkg liszt
  • 7,5 dkg zabpehely
  • 1 kk fahéj fél kk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 5 dkg növényi margarin 
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 7 dkg cukor
  • 1 alma lereszelve
  • 1 tábla étcsoki darabolva
  • fél pohár víz (elhagyható)
Elkészítés: keverd össze a hozzávalókat egy tálban, majd a kivajazott, kilisztezett tepsibe tegyél evőkanálnyi adagokat a masszából és lapogasd le a kezeddel, hogy kerek formákat kapj. 10 percig süsd előmelegített sütőben. Ha már picit barnul a széle akkor, jó!

Gesztenyés tallér
  • · 25 dkg gesztenyepüré
  • · 5 dkg liszt
  • · 7 dkg növényi margarin
  • · 5 dkg nádcukor
  • · 1-2 csipet kurkuma
  • · 1 evőkanál étolaj
A hozzávalókból gyurma sűrűségű masszát csinálunk, sütőpaprra kis tallérokat formázunk belőle és 160-180 fokon megsütjük, 10 perc alatt kész
Túrós rétes
  •          150 gr köles
  •          3-4 evőkanál lekvár (barack, meggy..)
  •         1 marék mazsola
  •      1 csomag kész réteslap
  •       étolaj
  •           
A kölest puhára főzzük ici-picit sós vízben. A köles és a víz aránya kb olyan, mint amikor riszt főzünk. Ami vizet nem szívott be, azt leöntjük róla és összekeverjük a lekvárral és a mazsolával. A rétestésztát kiterítjük, minden lapot olajjal megkenünk, majd beletöltjük a köleskrémet, feltekerjük és 150 fokon sütjük kb 15-20 percig.

Kakaós csiga
tészta:    40 dkg liszt
                        10 dkg margarin
               2 dl növényi tej
               4 evőkanál cukor
              1 csipet só
              2 dkg élesztő
krém:·         2 evőkanál kakaópor
               5 dkg cukor
               10 dkg margarin
Ezeket jól összedolgozzuk, majd egy órát hagyjuk kelni. Kínyújtjuk téglalap alakúra és bekenjük a krémmel, összecsavarjuk és 1,5-2cm széles szeleteket vágunk belőlük, amiket kb 180 fokon megsütünk. Előmelegített sütőben. Sütés előtt be lehet kenni a tetejüket pici növényi tejjel
Kókuszgolyó
  • ·         kb 200 ml szója-, vagy rizstej (érzésre, amennyit felvesz)
  • ·         250 g háztartási keksz ledarálva (olyat vegyünk, amiben nincs tej és tojás!!)
  • ·         2 evőkanál cukor
  • ·         3 evőkanál kakaó (de kakaó nélkül is működik)
  • ·         1 evőkanál kókusz reszelék
Az alapanyagokat összedolgozzuk és tetszés szerinti méretű golyókat formázunk belőlük, a közepükbe belenyomunk egy-egy szem magozott meggyet, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.

Diós puszedli
  • ·         25 dkg liszt
  • ·         1 teáskanál szódabikarbóna
  • ·         10 dkg cukor
  • ·         1 vaníliás cukor
  • ·         15 dkg darált dió
  • ·         1-2 marék mazsola
  • ·         2 dl víz
  • ·         ½ dl olaj
Előbb a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a folyékonyak hozzáadásával lágy, jól formázható masszát készítünk, amit vizes evőkanállal kis halmokba rendezünk egy margarinnal kikent tepsin. 30 percig sütjük 180 fokon.

Üdv az oldalon!

Szinte biztos, hogy Téged is, ahogyan engem is: vegyes táplálkozásúnak neveltek. Azt tanultuk, hogy ez így normális. Nem túl jó érzés rájö...