Vallások és vegán életmód kapcsolata - ANIMA egy új film!




Az  “ANIMA: Animals. Faith. Compassion.”  című új rövidfilm rávilágít a vallás és az állathasználat kapcsolatát övező félreértésekre, megkérdőjelezi a téves berögződéseket!

A film 12 különböző vallás jeles képviselőit szólaltatja meg, akik mind felhívják a figyelmet az állatokkal való bánásmód fontosságára és eloszlatják azokat a tévhiteket, amik a saját vallásuk állatokhoz fűződő viszonyát érintik. Keresztény, buddhista, iszlám, Iskon hindu és Vedanta hindu, zsidó, sikhizmita, Brahma Kumaris követő, Bahái hívő, indigenita és dzsainizmita vallásgyakorlók egyaránt megosztják velünk nézeteiket.

A film megkérdőjelezi az emberek és állatok kapcsolatáról való képzeteinket, egy sokkal együttérzőbb világ felé mutatva. Ez az első olyan filmművészeti alkotás, ami ennyi különböző vallás képviselőjét megszólaltatja az állatok, s ezáltal az egész bolygó érdekében. Az alkotók így fogalmaznak: Reméljük, hogy filmünk segíteni fog, hogy végérvényesen megváltoztassuk azt, ahogyan az emberek az állatokkal bánnak, azáltal, hogy élő, érző, érzelmes, szent lényekként tekintenek rájuk.”



Az előzetesben Dr. Gwynne Guibord tiszteletes, a Guilboard Center alapítója és elnöke beszél a félreértésről, ami a kereszténység húsevéssel való kapcsolatát övezi. A Teremtés könyvében az Úr az állatok és növények feletti uralkodást adta az embereknek – ám ez félrefordítás! Isten valójában az embert a felelősségre és gondoskodásra szólította fel! Ez teljesen megváltoztatja a mondat jelentését. 

Sosem volt még ennyire életbe vágó, hogy tisztázzuk a vallási tanításokat illető félreértéseket, amik alapján az emberek indokoltnak, jogosnak, helyesnek látják az állatok kizsákmányolását, - mondja Dr. Lo Sprague az ANIMA-ban. – Az együttérzés minden vallás egyik alapvető motívuma. Itt az ideje mozgósítani ezt a potenciált!

Nemrég került be a köztudatba az úgy nevezett „tiszta hús” fogalma, amit a vágóhidat sosem látott, laboratóriumokban előállított állati szövetekre használnak. Suzanna Singer rabbi szerint azonban az állati eredetű termékekre semmilyen formában nincs szüksége az emberiségnek. „Mi úgy hisszük - mondja a rabbi az előzetesben – hogy Isten sosem szánta az állatokat az embernek eledelül. Hiszen az Éden kertben is a növényekre, a fákra, a mezőkre mutatott és azt kínálta fel az embereknek. Állatok elfogyasztásáról szó sem volt.”

Egy 2012-es becslés szerint az emberiség túlnyomó többsége vallásosnak mondja magát. Emiatt a film mondanivalója hatalmas potenciált jelent az állati eredetű termékek csökkentésében!.

Eredeti cikk:

Trailer:



Üdv az oldalon!

Szinte biztos, hogy Téged is, ahogyan engem is: vegyes táplálkozásúnak neveltek. Azt tanultuk, hogy ez így normális. Nem túl jó érzés rájö...