Vegán leszek... fokozatosan vagy hirtelen?

Fokozatosan vagy hirtelen?
Ahogy neked könnyebb. Minden út Rómába vezet. Nyilván az állatoknak, a bolygónak és az egészségednek az lenne a legjobb, ha azonnal dobnád az összes állati eredetű terméket. Ettől még lehet, hogy ez neked nem fekszik - és ettől sem leszel rossz ember. Próbálkozz! Tűzz ki célokat és veregesd vállon magad, ha sikerül.

   Ne téveszd szem elől a célt, de ne is légy türelmetlen magaddal. Várj, fordítsuk át pozitívba: tartsd szem előtt a célt és közben légy türelmes önmagaddal. Sokakat ismerek, akik hirtelen lettek vegánok és sokakat, akik fokozatosan. Hosszú távon ez semmit nem jelent. Évtizedeken át leszel Te még stabilan vegán, ne aggódj.

Fogadd el, hogy a pofára esés is az út része. Ha elbuktál - becsúszott egy tejcsoki -, állj fel, porold le a térded és menj tovább. Az önostorozás teljesen felesleges. Gondolj bele, hányszor esik orra egy 1 éves, mikor járni tanul. Na ugye. Ahhoz képest egész jó vagy!!! 

Tippek:

 - Kezdő Vegán Klub havi 1 vasárnap Galgóczi Dórival az Édes Élet cukiban, itt mindent meg lehet kérdezni, tapasztalatot cserélni, mindenkit szívesen látnak függetlenül attól, hogy mit eszik és mit nem. kezdő klub 2018 január

- Iratkozz fel a Vega Ninja oldal 30 napos receptfolyamára! nem kell 100%-ban lekövetned, de sok jó ötletet ad!

- Kérdezd meg barátodat, Google-t, hogy tud-e vegán receptet a kedvenc ételedhez (biztos, hogy tud!)

- Ajándékozd meg magad egy kis éttermezéssel! Ha Pesten laksz, nagyon könnyű dolgod van!

- Kövess be pár vegán oldalt vagy celebet a közösségi oldalakon!

- Kérd meg egy vegán haverodat, vigyen el bevásárolni legközelebb! Nem nagy vicc az egész, de könnyebb, ha ketten vagytok!

- Nézz be egy vegán piknikre, filmklubra, V12 klubra vagy Vegan Sunday Marketre, Food Festre, amit épp hirdetnek fb-on! Vegan Sunday Market 2018. jan. 14

- Tűzz ki pici célokat! Például csinálj egy teljesen vegán napot. Akár holnap? Vagy egy olyan hetet, ahol minden reggeli növényi vagy minden vacsi, vagy ahogy neked könnyebb. Te ismered az életed. Te tudod, hogyan a legjobb!

- Nézegess YouTube videókat VÁE csatornán :)

- Szörfözz vegán receptblogokon!

- Kóstolgasd a szuper VegaNinja oldalt! https://veganinja.hu/

- Itt, ezen a blogon is találsz rengeteg cikket ;)


Üdv az oldalon!

Szinte biztos, hogy Téged is, ahogyan engem is: vegyes táplálkozásúnak neveltek. Azt tanultuk, hogy ez így normális. Nem túl jó érzés rájö...