Egyesület

2015 tavaszán hivatalosan is megalakult a Vegán Állatvédelem Egyesület,  mely ebből a blogból és az azonos nevű facebook oldalból nőtte ki magát. 
Célunk: aktívan részt venni a mozgalomban, mely a világot vegánná teszi.
Eszközünk: az erőszakmentes szemléletformálás és segítség a vegánná válásban.
Tevékenységienk:    

  • Megjelenünk fesztiválokon infóasztallal, ételkóstolóval, állatbarát kvízzel, receptekkel.
  • Rendszeresen vegán infóasztal tartunk a fővárosban.
  • Rendezvényeket szervezünk: kezdő vegán klub, vegán piknik, vegán filmklub, vegán ételkóstolók.
  • Éves nagy rendezvényünk a Vegán Tavaszi Fesztivált.
  • Vegán előadások tartunk.
  • Vegán Állatvédelem szórólap nyomtatunk és helyezünk ki.
  • Kiadtuk és elektronikus formában ingyenesen elérhetővé tettük az Állatvédők Könyvét, a Miért vegán? és a Vegán leszek! - Kezdők kézikönyve című műveket.
  • Facebook és Instagram oldalt szerkesztünk, youtube csatornát csinálunk, cikkeket írunk.


Támogatásokat a fenti tevékenységek finanszírozására folyamatosan gyűjtünk:
Számla számunk: 16200106-11567330  (Magnet Bank)
Ezen kívül megbízható, kedves, lelkes önkénteseket folyamatosan keresünk, mert rengeteg projektünk van és mindig elkél egy pár segítő kéz!


A csapatSzabolcs: 25 éve sportolok aktívan, 5 éve vegánként, ami a teljesítményemre is jó hatással volt . De természetesen ennél sokkal fontosabb a dolog etikai és környezetvédelmi vonatkozása. Ezért is vagyok tagja az egyesületnek, hogy a különböző rendezvényeken keresztül segítsek az emberekkel megismertetni a veganizmust és lerombolni a még a fejekben élő rengeteg tévhitet, hiedelmet.
Betti: Az Egyesület is egy platform, ahol a hangja lehetek a kihasználtaknak. Emiatt vagyok tag és ezért veszek részt azokban a munkákban, ahol úgy érzem hasznosítható a tudásom.


Réka: Jelenleg Természetvédelmi mérnöknek tanulok a Szent István Egyetemen. Szabadidőmben önkéntes, aktivista, gyógyíthatatlan könyvmoly, sorozatfüggő és két csodajófej patkány mamája vagyok.

Dóri: évek óta követem a vegán életmódot. Nagyon fontos számomra, hogy hozzám hasonlóan mások is felismerjék: ez az egyetlen út ami etikus, egészséges és fenntartható. Íróként, természetgyógyászként és az Egyesület önkéntes tagjaként is minél több embernek igyekszem ezt átadni. Sokminden elindíthatja a változást, nekem utolsó lépésként a macskám segített: ha neki nem ártanék semmiképp, akkor hogyan is árthatnék bármilyen Földlakónak?


Ágota: Természetvédelmi mérnökként végeztem, kutatási témám társadalmi egyeztetéssel kapcsolatos. Évek óta foglalkozom környezeti neveléssel, és több civil szervezetben önkénteskedtem korábban, nagyrészt környezetvédelmi témában. Ennek megfelelően a vegánság etikai oldala mellett a nagyüzemi állattartás káros környezeti hatásai különösen foglalkoztatnak.Vera: A Sea Shepherd magyarországi képviselője vagyok, újságíró & vegán szakács önkéntesként - mind ezidáig - hét Antarktiszi bálnavédelmi misszióban vettem részt a japán bálnaorvvadász-flotta ellen! A tengeri emlősök védelmére tettem fel az életemet, melynek szignifikáns célja a delfinrabszolgatartó-iparág felszámolása. Hazai állatvédelmi tevékenységem: információ-gyűjtés, hírek fordítása, cikkek írása és iskolai előadások. Paul Watson Kapitány legénységi információja precízen fejezi ki, amiben és amiért élek: "Ha neked fontosabb a saját életed, mint a bálnáké: nem itt  van a helyed!" Meggyőződésem, hogy a vegánság és az aktív állatvédelem csak együttesen lehet igazán hatékony, ennek építéséért csatlakoztam a Vegán Állatvédelem Egyesülethez. 

Tibor: Mindig is nagyon szerettem az állatokat, a környezetet, de sosem gondoltam bele, hogy mennyit ártok nekik a fogyasztásommal, míg nem egyszer csak szembejött velem a Földlakók című film. Nagyon elgondolkodtató volt, másnap vegetáriánus is lettem. Vegaként azt hittem, hogy én aztán minden megteszek az állatokért, amíg Gary Yourofsky - A legjobb beszéd, amit valaha hallottál című előadása rá nem döbbentett arra, hogy ez nem teljesen van így. És Vegán lettem.


Anett: Szerintetek lehetséges, hogy évek múlva vegán lesz a világ? Lehetséges, hogy az állatok lekerülnek végre az étlapról? Lehetséges, hogy nem tárgyként adják-veszik majd őket? Lehetséges, hogy többé nem használják ki azt, aki gyengébb? Lehetséges, hogy nem vágnak majd ki 35 focipályányi erdőt percenként?… 
Szerintem lehetséges!
Én ezt a pozitív jövőképet szeretném közvetíteni. Hivatásom során is nap, mint nap így teszek. Imádom a munkám! Egy budai általános iskola alsós tanító nénije vagyok. Óriási lehetőség és felelősség van a kezemben azzal, hogy a gyerekek alakuló világlátását befolyásolhatom (persze finoman, nekik való módon-ez nagyon fontos!).
Bízom benne, hogy felnőttként majd ezek a gyerekek és kortársaik fogják megváltani (megmenteni) a világot! 

Anna: Négy éve vagyok vegán, civilben nyelvtanár és pszichológus, 3 kutya és 1 cica kétlábúja. Azért alapítottam vegán barátaimmal együtt ezt az egyesületet, mert meggyőződésem, hogy a vegán életmód a hatékony és szelíd módja az állatok felszabadításának és nem mellékesen megoldás a világ számos nagy környezetvédelmi és egészségügyi problémájára. Szeretek önkénteskedni, mert jó látni, hogy működik. 
Zsófi: Mindössze két hét és három személy kellett ahhoz, hogy rájöjjek: vegán akarok lenni. Moór Kriszti (édesanyám), Bonifert Anna és Gary Yourofsky hatására 2015 áprilisa óta igyekszem minél tökéletesebben élni ezt az életmódot. Számomra a vegánság tiszteletet jelent minden élőlény, embertársaim, a szűkebb környezetem, a bolygó, és a saját testem és lelkem iránt. Meggyőzni senkit nem szeretnék, inkább példát mutatni, segítséget nyújtani azoknak az embereknek, akik ezt elfogadják.
Jelenleg gyógypedagógiát hallgatok az ELTE-n, hogy terveim szerint másfél éven belül munkába is állhassak. A tanulás mellett több helyen is önkénteskedem, így vegánná válásom óta az Egyesület munkájába is igyekszem besegíteni.
Budapesti lakásunkat egyébként 1 cirmos, 1 tarka és 1 fekete cica teszi igazi otthonná.
               Bálint: Majdnem 20 éve vegán, de ami a lényeg: születésem óta antifajista. Mert mindig zavart az igazságtalanság. Szexeljen minden kutya, ne csak az erősebb!Ági:     "Minden lény reszket az erőszak előtt. Mind fél a haláltól. Mind szereti az
életet. Lásd meg önmagad másokban. Akkor kinek tudsz ártani? Milyen kárt tudsz okozni?" -Buddha-


Eszter: "Szeretnék egy békésebb, szelídebb és boldogabb világban élni.
Hiszek abban, hogy ezért mi mindannyian, minden nap tehetünk valamit, ha egy kicsit újragondoljuk a szokásainkat, és megpróbál
unk tudatosabb döntéseket hozni. Ezért vagyok vegán és ezért segítem az egyesület munkáját is, mert úgy gondolom, vegánnak lenni egy nagyon fontos (és egyáltalán nem nehéz lépés afelé, hogy ez egyszer megvalósuljon...
Ezzel együtt nagyon fontos számomra a természethez való kapcsolódás és a környezetünk megóvása is, tájépítészként és PhD hallgatóként is ebben a szellemben próbálok ténykedni"

Adataink: 
Vegán Állatvédelem Egyesület
2151 Fót Rózsa utca 6.
nyilvántartási számunk: TE-6771
adószámunk: 18653153-1-13
elnök: Bonifert Anna
titkár: Csíkos Ágnes
gazdasági vezető: Visnyovkszy Friderika Ágota

Üdv az oldalon!

Szinte biztos, hogy Téged is, ahogyan engem is: vegyes táplálkozásúnak neveltek. Azt tanultuk, hogy ez így normális. Nem túl jó érzés rájön...