Csokis keksz
- 15 dkg liszt
- 7,5 dkg zabpehely
- 1 kk fahéj fél kk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 5 dkg növényi margarin
- 1 tk vaníliaaroma
- 7 dkg cukor
- 1 alma lereszelve
- 1 tábla étcsoki darabolva
- fél pohár víz (elhagyható)
Gesztenyés tallér
- · 25 dkg gesztenyepüré
- · 5 dkg liszt
- · 7 dkg növényi margarin
- · 5 dkg nádcukor
- · 1-2 csipet kurkuma
- · 1 evőkanál étolaj
A hozzávalókból gyurma sűrűségű masszát csinálunk, sütőpaprra kis
tallérokat formázunk belőle és 160-180 fokon megsütjük, 10 perc alatt kész
Túrós rétes
- 150 gr köles
- 3-4 evőkanál lekvár (barack, meggy..)
- 1 marék mazsola
- 1 csomag kész réteslap
- étolaj
- só
A kölest puhára főzzük ici-picit sós vízben. A köles és a víz aránya kb
olyan, mint amikor riszt főzünk. Ami vizet nem szívott be, azt leöntjük róla és
összekeverjük a lekvárral és a mazsolával. A rétestésztát kiterítjük, minden
lapot olajjal megkenünk, majd beletöltjük a köleskrémet, feltekerjük és 150
fokon sütjük kb 15-20 percig.
tészta: 40 dkg liszt
10 dkg margarin
2 dl növényi tej
4 evőkanál cukor
1 csipet só
2 dkg élesztő
10 dkg margarin
2 dl növényi tej
4 evőkanál cukor
1 csipet só
2 dkg élesztő
krém:·
2 evőkanál kakaópor
5 dkg cukor
10 dkg margarin
Ezeket
jól összedolgozzuk, majd egy órát hagyjuk kelni. Kínyújtjuk téglalap alakúra és
bekenjük a krémmel, összecsavarjuk és 1,5-2cm széles szeleteket vágunk belőlük,
amiket kb 180 fokon megsütünk. Előmelegített sütőben. Sütés előtt be lehet
kenni a tetejüket pici növényi tejjel
Kókuszgolyó
- · kb 200 ml szója-, vagy rizstej (érzésre, amennyit felvesz)
- · 250 g háztartási keksz ledarálva (olyat vegyünk, amiben nincs tej és tojás!!)
- · 2 evőkanál cukor
- · 3 evőkanál kakaó (de kakaó nélkül is működik)
- · 1 evőkanál kókusz reszelék
Az alapanyagokat összedolgozzuk és tetszés szerinti méretű golyókat
formázunk belőlük, a közepükbe belenyomunk egy-egy szem magozott meggyet, majd
kókuszreszelékben megforgatjuk.
Diós puszedli
- · 25 dkg liszt
- · 1 teáskanál szódabikarbóna
- · 10 dkg cukor
- · 1 vaníliás cukor
- · 15 dkg darált dió
- · 1-2 marék mazsola
- · 2 dl víz
- · ½ dl olaj
Előbb a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a folyékonyak hozzáadásával lágy, jól formázható masszát készítünk, amit vizes evőkanállal kis halmokba rendezünk egy margarinnal kikent tepsin. 30 percig sütjük 180 fokon.