1.100 orvos iratkozott fel egy 7 napos vegán kihívásra!



Dr Danielle Belardo, másnéven a Veggie MD ("Vega Doki") egy ideje már egyre több orvos kollégájától hallja, hogy szeretne átállni növényi étrendre, de nem tudja, hol kezdje. Pontosan ezért indította most el egy Instagram posztban azt a 7 napos kihívást, amire eddig 1.100 orvos iratkozott fel. A kihívás mindenki számára nyitott, vegyes táplálkozásúak és vegetáriánusok mellett még akár vegánok is jelentkezhetnek, s így a növényi étrendnek egy az átlagnál egészségesebb verziója mellett köteleződhetnek el, amiből a feldolgozott élelmiszerek és olajok kimaradnak. 

Aki feliratkozik a honlapon (theveggiemd.com), nem csak egy jól megszerkesztett útmutatót, WHO adatokat és motiváló cikkeket, de remek recepteket is kap, amiket más vegán insta-szerkesztők ajánlottak fel erre a hétre.

Sokan kritizálták őt: miért csak egy hét?! Más hasonló programok 30 vagy 22 naposak voltak eddig. Danielle célja természetesen az, hogy segítsen az embereknek vegánra váltani. Minden út egy lépéssel kezdődik. Egy életmódváltás ugyanúgy kezdődhet egyetlen héttel, ahogy egy hónappal is, ám erre könnyebben és többen neveznek be. 

Az utóbbi években egyre több egészségügyi kutatás támasztja alá, hogy a növényi étrend előnyösebb a hagyományosan húson,tojáson, tejterméken alapulónál. A World Cancer Research Fund (a világ egyik vezető rákkutató központja) szerint a daganatos megbetegedések kockázatát 40 %-kal csökkentheti a növényi alapú étrendre való mielőbbi áttérés.

Dr Belardo kardiológiai klinikáján, a Lankenau Medical Center-ben, azt tanítja meg betegeinek, hogyan tudják a keringési megbetegedéseket megelőzni vagy enyhíteni a növényi étrendre való áttéréssel. Számos betegének sikerült ilyen módon normalizálni a vérnyomását és leállni a napi gyógyszerszedésről. 


Hozzá hasonlóan elkötelezett kollégái idén már 6. alkalommal rendezték meg éves konferenciájukat Plant-Based Nutrition Healthcare Conference címmel. Itt Eric Adams bejelentette, hogy elindítják a Bellevue Kórházban a Növényi alapú életmód programot, ami a pácienseknek információt, segítséget, támogatást fog adni a növényi étrendre váltáshoz. 

Visszatérve dr Danielle Belardo egy hetes projektjére: a kihívás október 22-én, a doktornő születésnapján indul, amiről Danielle így nyilatkozott:

"Ha a feliratkozó orvosoknak csak egy töredékét meg tudom győzni, hogy integrálja a munkájába a növényi étrendet, az számomra a legcsodásabb szülinapi ajándék!"

Üdv az oldalon!

Szinte biztos, hogy Téged is, ahogyan engem is: vegyes táplálkozásúnak neveltek. Azt tanultuk, hogy ez így normális. Nem túl jó érzés rájö...