Szeretnivaló Patkányok


Nemrég egy vegán fórumon valaki a sátán teremtményeinek titulálta a patkányokat. Többünket felpaprikázott a hozzászólás, hirtelen azt se tudtuk, sírjunk vagy nevessünk. Olyan rossz híre van ezeknek a szép és okos állatoknak. Kevesen ismerik őket olyannak, amilyenek valójában. Hoztam nektek egy rövid beszámolót Gecse Rékától, aki két imádnivaló patkánnyal osztja meg otthonát és napjait.

"Rumßais és Pemete a két patkány, lassan második éve laknak velem, egészen pici koruk óta. Ugyanúgy, mint a kutyáknak és macskáknak, nekik is teljesen egyedi személyiségük van és megvannak a sajátos kis hóbortjaik.


Míg Pemete a fekete gombszemeivel folyton azt lesi, hogyan tudná megvalósítani a következő csínytevését, Rumßais méltóságteljesen megkeresi a kedvenc piros könyvét, és nem tágít róla, amíg csak teheti.  (Murakami könyvein jobban szeret feküdni, mint Oscar Wildén. )

Mindketten hallgatnak a nevükre, és a lakás legtávolabbi pontjáról is előszaladnak, ha meghallják a hangomat. A közhiedelemmel ellentétben macskákat megszégyenítően sok időt töltenek mosakodással, és nagyon kényesek a higiéniára.




Rengeteg szeretetet adnak és igénylik az emberi társaságot. Sosem hagynak egyedül, ha olvasok, tanulok vagy sorozatot nézek, letelepednek a közelemben, vagy épp a könyvem közepén.
Sosem értettem, hogyan lehet félni tőlük, hisz végtelenül okos és jóindulatú jószágok, és ugyanúgy megérdemlik a szeretetet, mint bármelyik más állat. Aki élete során kötött már barátságot patkánnyal, szerintem sosem felejti el, milyen hűséges kis társak."



Üdv az oldalon!

Szinte biztos, hogy Téged is, ahogyan engem is: vegyes táplálkozásúnak neveltek. Azt tanultuk, hogy ez így normális. Nem túl jó érzés rájö...